Folia cristal a avut un an bun!

Lucrările cu PVC transparent – folia cristal cum mai este cunoscută, au cunoscut în 2019 un salt semnificativ. Creșterea a fost remarcată atât în domeniul industrial și al comerțului sau turismului, cât și cel casnic. Dacă acceptăm ideea că închiderile de terase sunt un domeniu casnic. Așadar, pe ansamblu, folia cristal a obținut mult mai multe lucrări decât în anii precedenți. Mai jos, motivele care au determinat ascensiunea acestui material.

PVC transparent conform cu normele europene

Calitatea materialelor folosite de Dartech, respectiv conformitatea PVC-ului transparent cu normele europene de „food contact” ne-a făcut un mare serviciu. Firma noastră a reușit să obțină contracte pentru perdele frigorifice, vitrine frigorifice din PVC transparent, închideri de terase, amenajări de spațiu.

Închipuiți-vă ce ar fi însemnat ca la un magazin de tip pescărie să folosim folie cristal care ar fi putut să contamineze hrana! Sau cât de nociv ar fi ca o vitrină frigorifică dotată cu folie cristal să contamineze alimentele expuse!

Desigur, discuția este 99% teoretică, aceasta și datorită faptului că distribuitorii noștri sunt obligați prin lege să respecte normele de calitate impuse de legislativul european.

folia cristal la perdea frigorifica
Folia cristal la perdea frigorifica

Liberi de ftalați

Folia cristal a devenit sigură în relația cu omul din punct de vedere al posibilității de contaminare cu ftalați. Materialele din PVC folosite de Dartech, inclusiv folia cristal, sunt absolut inofensive din punctul de vedere al contaminării cu acești compuși. Ce sunt ftalații? Sunt componente chimice care se introduc în materialele plastice pentru a le face mai moi. Pentru ca acestea să devină mai elastice. 

În trecut, înainte de interzicerea importurilor de jucării din plastic din China sau alte țări asiatice, obiectele din plastic sau PVC creau adevărate probleme. Amintiți-vă că până și importurile de cizme din cauciuc erau deosebit de periculoase. S-a descoperit că ftalații migrează din plastic fiind absorbiți prin piele. Sau contaminează conținutul conservelor, dacă fac parte din compoziția capacelor la murături, de exemplu. 

Din fericire, importul de plastic sau material PVC transparent din țări cu standarde minime în ceea ce privește siguranța alimentară a fost oprit. Deși, trebuie să recunoaștem că există o breșă, pe care inspectorii de profil se străduiesc să o elimine. Este vorba de cei care mănâncă la restaurante de tip fast-food. S-a descoperit că aceștia se infestează cu ftalați. A fost identificată și sursa, respectiv foliile transparente care ambalează mâncare procesată și care vin din import. După cum reiese și din informațiile publicate de presă. Vezi Digi24.

Este adevărat însă că pericolul de infestare este mult mai mare în țări din afara spațiului comunitar. Vezi The Guardian. Noi, după cum probabil știți, suntem distribuitori ai firmei Sauleda, o companie perfect angrenată în mecanismul de securitate alimentară european.

Așadar, vă asigurăm că Dartech L&L vă oferă doar lucrări cu materiale de calitate. În același timp, vă mulțumim că ne-ați fost clienți. Și, la fel ca în 2019, vom continua să vă propunem cele mai bune soluții pentru lucrări cu folia cristal.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram