Folia cristal la o casă din lemn. Închideri de terase

Folia cristal sau PVC-ul transparent în combinație cu niște meșteri inventivi și cu proprietari de tip „open mind” pot să producă unele dintre cele mai interesante rezultate. În cele ce urmează am vrea să vă prezentăm una dintre lucrările deosebite pe care le-am executat (sau la care ne-am adus contribuția) în ultima perioadă. Am putea spune chiar că se numărăr printre cele mai frumoase.

» Închideri de terase cu folie cristal realizate de DartechPVC

Este vorba de o închidere de terasă cu folie cristal. Materialul acela din PVC transparent, moale și totuși deosebit de rezistent, care cunoaște o răspândire din ce în ce mai mare. Și pe care, dacă ai imaginație, vei ști să-l pui la locul potrivit ca să obții cele mai bune soluții.

» Folia cristal. Caracteristici și ambalare

Închidere de terasă realizate de DartechPVC

Casa la al cărei aspect ne-am adus și noi contribuția este o construcție deosebită. Este altfel decât multe altele în primul rând prin calitatea finisajelor. O casă de vacanță care pare totuși că a fost construită pentru veșnicie. Lemnul este protejat împotriva acțiunii mediului extern, împotriva fungilor, adică a ciupercilor de lemn. Stratul care protejează lemnul are și un rol ignifug.

inchidere terasa cu folie cristal
folia cristal la inchidere terasa
vedere frontala
montaj folie cristal

Avem de-a face cu o construcție pe piloni. Sistemul acesta, să construiești altfel decât pe o fundație clasică, o talpă solidă din piatră sau beton, este totuși mai puțin folosit în România. Are însă marele avantaj că te ferește de umezeală, de inundații și se pretează și locurilor cu teren moale.

La casa pe care o puteți admira în imagini, folia cristal a fost folosită la închiderea terasei, a verandei. De fapt, închiderile de terase la astfel de construcții fac diferența. Le deosebesc de celelalte.

Dacă aveți o casă de vacanță sau chiar una obișnuită, o casă într-o zonă rezidențială, prin închiderile de terase cu folie cristal (PVC transparent) veți obține un efect uimitor. Practic vă veți extinde spațiul construit, spațiul locuibil. Vara se va prelungi foarte mult, vă veți putea bucura de confortul casei în care deja ați investit mult. Toamna va fi frumoasă și târzie.

Folia cristal și creșterea confortului

În ceea ce privește iarna, o terasă care a fost închisă cu folie cristal vă poate asigura un confort suplimentar. PVC-ul transparent are proprietăți de izolare termică deosebită.

Iar primăvara? Ei bine, acest anotimp va veni și el mai repede. Folia cristal vă protejează de aerul îmcă rece al serii. Or, dacă nu sunteți fan al reuniunilor de familie sau al întâlnirilor cu prietenii, la un pahar de vin și de vorbă, atunci cu siguranță nu veți aprecia plusul de confor și de căldură…

PVC-ul transparent și soluțiile arthitectural-constructive moderne 

Oamenii sunt în general sceptici. Prevăzători și bănuitori. În general acceptă mai greu o soluție pe care le-o propui, dacă esste una nouă și ieșită oarecum din tiparul obișnuinței lor. Așa este și cu închiderile de terase cu folie cristal, cu PVC transparent, policarbonați, pereți moi și transparenți și multe alte denumiri pe care probabil le veți mai întâlni.

Așa este, oamenii cred în general mai greu ceea ce le spui tu, mai degrabă acceptă ceea ce le spun străinii. Despre acest tip de închideri, cu materiale transparente, altele decât sticla, ar trebui să știți că este chiar un trend în construcții și în amenajări interioare.

Unul dintre cele mai interesante site-uri care oferă soluții de arhitectură și construcție cu PVC transparent, respectiv închideri de terase cu folia cristal este DecorexPro. Aici veți găsi idei și realizări de așa numite construcții ușoare cu PVC. Sunt și alte site-uri cu soluții de decorare/construire închidere a verandelor, teraselor. Poate că ar merita să vă inspirați și apoi să apelați la noi pentru a le pune în practică.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram