Folia cristal pe înțelesul tuturor. Utilizare și avantaje

Folia cristal nu este altceva decât materialul din PVC moale, transparent și flexibil. Este un material mult mai comun și mai folosit decât v-ați putea închipui. De exemplu, folia cristal o regăsiți în cele mai comune ambalaje. Respectiv în ambalaje alimentare, birotică și în general orice aplicație care impune un atribut protectiv. Inclusiv în horeca, unde acum, pandemia a modificat stilul de a face servicii.

Puțini știu însă că o folie cristal, pentru a putea fi folosită în România, trebuie să respecte anumite standarde de compoziție. 

» Vezi și perdeaua PVC și proprietatea food contact

Altfel spus, folia cristal folosită în activități comerciale-alimentare, nu trebuie să conțină substanțe dăunătoare organismului. În primul rând ne referim la ftalați. Și, în acest sens, vă reamintim că toate produsele noastre sunt conforme cu normele europene și se încadrează în clasa „food contact”.

folie cristal
Folie cristal direct din magazinul nostru

Utilizări și proprietăți pentru folia cristal

Este greu de făcut un clasament de utilizare pentru folia cristal. Nu poate spune nimeni unde își găsește cea mai mare aplicabilitate. Aceasta și pentru că, așa cum spuneam, a devenit un material foarte obișnuit în viața de zi cu zi.

Dartech L&L Timișoara folosește folia cristal ca materie primă pentru produse și lucrări ărecum celeenumerate în continuare.

Folie cristal pentru închidere terase

Este una dintre cele mai spectaculoase întrebuințări. Terasele, foișoarele, balcoanele închise cu folie cristal de către Dartech Timișoara se constituie în lucrări de referință în amenajarea spațiului.

Orice închidere de terasă concepută și realizată de Dartech vă oferă o creștere semnificativă a spațiului locuibil. Iar în acest sens avem suficiente exemplificări pentru lucrări realizate cu folie cristal.

» Închidere terase, detalii și galerie foto

Perdele pentru camere și vitrine frigorifice

În acest caz avem de-a face cu folie cristal de mai multe categorii, în fapt este vorba de proprietăți diferite, în funcție de temperatura de utilizare. Cel mai bine ar fi să aflați detaliile tehnice din pagina noastră dedicată rolelor din PVC, unde găsiți temperaturi, grosimi, caracteristici tehnice și diverse alte informații. Tot de acolo veți putea afla și alte utilizări posibile pentru folia cristal.

» Perdea din PVC pentru camera frigorifică este de fapt o pagină care face un compendiu de utilizare pentru folia cristal.

Folia cristal folosită la execuția de perdele industriale

Perdelele industriale realizate din folia cristal sunt folosite cu succes pentru a separa spațiul productiv de contaminarea cu mediul exterior. De asemenea la protecția utilajelor de înaltă tehnologie, a roboților, etc. Probabil că cea mai bună exemplificare a utilizării pentru folia cristal este redată în videoclipul de mai jos. O excelentă carte de vizită pentru firma Dartech.

Folia cristal in lucrarile realizate pentru Amer Sports Orastie

Avantajele utilizării pe scară largă a acestui material

După cum ați realizat din expunerea de mai sus, folia cristal are drept cea mai importantă calitate aceea de bun izolator termic. Ea reduce cheltuielile cu energia pentru menținerea temperaturii.

Este un material ieftin și ușor de întreținut. Vă invităm să faceți un calcul estimativ între prețul unui perete despărțitor realizat în sistem clasic sau unul executat din folia cristal livrată de Dartech.

Și ar mai fi avantaje pe care merită să le luați în considerare. Nu în ultimul rând folia cristal poate fi realizată în combinație cu folie din PVC color, cu folie poliplan.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram