Deși nu s-a terminat pandemia, ofertele de PVC (re)vin

Nici nu s-au eliminat restricțiile la circulație și comerț, că producătorii și comercianții din China și-au reluat asaltul asupra piețelor europene. Semnificația este clară: fie să recâștige vechii clienți, fie să obțină alții noi. Astfel, pe adresele noastre de e-mail încep să vină oferte, care de care mai diverse. Desigur, la noi, vin cele care se referă la PVC.

Remarcăm că în ceea ce privește interferența PVC-ului cu sectorul de creștere a animalelor, primim oferte de lucrări pe care le executăm și noi. Respectiv pentru adăposturi de tip grajduri, uși și perdele montate la accesul în acestea. Și, de asemenea, pentru separarea spațiilor din interiorul fermelor. Sau a unităților producătoare și prelucrătoare.

perdea benzi PVC
Perdea din benzi PVC pentru un grajd cai

Un motiv de a trece în revistă avantajele unei perdele protectoare. A unei prelate. Și ce mai e prin lume în acest domeniu...

PVC-ul și prelata în adăposturile pentru animale

Dartech L&L oferă sprijin crescătorilor de animale în demersul lor de a oferi o protecție cât mai eficientă împotriva bolilor și a intemperiilor. Demersul nostru se orientează și înspre izolarea termică a adăposturilor de animale. În acest sens, oferim lucrări executate din PVC transparent sau color (folie cristal respectiv poliplan). Dar și lucrări realizate din material de prelată.

Vezi mai multe lucrări pentru adăposturi de animale realizate de Dartech L&L

Folosirea de perdele izolatoare din benzi din PVC este unul dintre cele mai comune mijloace de protecție. O astfel de perdea are câteva avantaje esențiale:

  • Izolare termică. O perdea din fâșii din PVC transparent menține temperatura la un nivel aproximativ constant. Pierderile fermierului vor fi mai reduse iar efectul se va simți în cheltuieli. Mai mici pentru răcirea sau încălzirea spațiilor.
  • O diminuare sensibilă a traficului microbacteriologic între exterior și interior. Desigur, o reducere totală nu este posibilă probabil cu niciun mijloc modern. Vezi cazul coronavirusului. Sau, dacă există mijloace de protecție de o asemenea performanță împotriva virusurilor, de exemplu, ele sunt atât de scumpe încât vor face nerentabil sectorul de creștere al animalelor.
  • Protejarea animalelor nu trebuie să ia în calcul doar pe cele care constituie hrana noastră, respectiv bovine, ovine, etc. Ea se adresează în aceeași măsură și animalelor de companie.

Folosirea la nivel mondial

După cum probabil bănuiți, montarea de perdele din benzi de PVC nu este o invenție românească. De fapt, nici nu contează unde a fost instalată pentru prima oară. Cel mai probabil este rezultatul progresului la nivel mondial al acestui tip de materiale. Restul, adică implementarea normelor de protecție și a recomandărilor s-a făcut în funcție de interesul fiecărui stat în parte.

adăpost cu prelata PVC
adăposturi mobile pentru animale din prelata de PVC

Să observăm câteva site-uri și câteva modalități de realizarea a perdelelor din fâșii de PVC. Adică să vedem cum se face și-n altă parte. Cu precizarea că mare parte dintre aceste genuri de lucrări din PVC și prelată Dartech L&L le-a realizat deja.

Site-ul StallVorhang.de din Germania are o specializare oarecum asemănătoare cu a noastră. Și ei și noi executăm lucrări din PVC transparent. Respectiv perdele din fâșii, izolarea spațiilor, crearea de compartimentări, etc. Marea deosebire dintre ei și noi este că, în plus, Dartech L&L execută și lucrări pentru clienții din sectorul comercial propriu-zis.

perdea benzi PVC transparent
perdea PVC din benzi PVC transparent

Roth-Loyal.com ne demonstrează că perdeaua din PVC transparent are aceeași funcționalitate peste tot. Montată la intrarea într-un adăpost de animale are aceleași funcții pe care le-am expus mai sus.

Huesker.nl se ocupă aproape exclusiv de managementul adăposturilor pentru cai. Este poate una dintre cele mai complexe întreprinderi de acest gen.

Losberger-Cover-All este un site în care puteți vedea cum materialul din prelata PVC stă la baza adăposturilor mobile pentru animale.

Normele de calitate la perdele din benzi la intrarea în adăposturi

Lucrările executate de noi se practică dealtfel pe tot globul. După cum ați putut remarca din textul de mai sus. Însă există câteva diferențele notabile. De exemplu, între o perdea din benzi PVC transparent de aici, din România, față de una din China, diferă cu certitudine standardul de calitate. În timp ce normele UE sunt destul de restrictive, sistemul chinezesc are cu totul alte considerente în ceea ce privește proprietatea de food contact. Practic, chinezii sunt foarte lejeri în această privință. (A se vedea și articolul nostru Perdeaua PVC și proprietatea de food contact.)

Fermierii din România simt însă din ce în ce mai mult că activitatea de creșterea a animalelor nu mai seamănă cu ceea ce era în urmă cu numai 30 de ani. Dacă transhumața, de exemplu, aproape că a dispărut, putem observa o abundență de prevederi legale. Marea majoritate a acestora se referă desigur la măsuri de stimulare și protecție a efectivelor de animale. Sau măsuri de protecție a lor, emise de autoritățile în domeniu. Chiar dacă, uneori, acestea au uneori aparența unor recomandări.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram