Perdea din benzi PVC transparent. La ce se foloseste...

Perdeaua din benzi din PVC transparent (fâșii de PVC) este unul dintre cele mai solicitate produse de către toți cei implicați în industrie, comerț sau servicii. În cele ce urmează vă vom prezenta principalele caracteristici ale acesteia. Totodată vom expune și aplicații practice, exemple concrete de montaj.

Dacă vă interesează activitatea noastră, doriți un produs executat sau comercializat de noi, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Prezentare, proprietăți și utilizare

O perdea din benzi PVC este în general transparentă sau translucidă. Desigur însă că se poate face și din PVC color, opac, acolo unde nu este necesară transparența. V-ați pus însă vreodată întrebarea câte utilități poate avea o astfel de perdea?

Perdelele din PVC transparent, vorbim despre cele din material moale și comercializate, montate sau executate de Dartech L&L, au simultan mai multe proprietăți:

 • izolatoare termic; ceea ce înseamnă că împiedică pierderile de căldură și determină aplicații specializate în industria alimentară sau în comerțul cu produse alimentare. Reducerea consumului de energie electrică este evidentă;
 • food contact; respectiv la contactul unei perdele din PVC cu alimentele nu se transmit substanțe care contaminează hrană. În principiu este vorba de cerințele impuse de UE ca un material care intră în contact cu alimentele să nu transmită substanțe toxice. Vezi Regulamentul 10/20111

Printre cele mai obișnuite aplicații pentru o perdea din benzi PVC sunt cele din procesul de producție. Respectiv, se folosește la separarea spațiilor de producție. Personalul este pus la adăpost de curenții de aer rece sau cald, este ferit de contaminare.

Alte utilizări frecvente sunt cele care au ca obiect produsele alimentare, respectiv perdele frigorifice sau perdele pentru camerele frigorifice. Benzile din PVC feresc alimentele de degradare prin contact cu aer cald, acesta este aspectul frigorific ca să spunem așa. Pe de altă parte, perdeaua din benzi PVC protejează împotriva microbilor. Închipuiți-vă ce ar însemna ca aerul expirat din răsuflarea unui client să ajungă nestingherit pe un produs din carne.

Mai jos, pentru firmele și persoanele interesate vom expune două lucrări executate de Dartech L&L. Acestea au același obiect, respectiv câte o perdea din benzi PVC transparent.

perdea industrial din benzi PVCPerdea din benzi PVC pentru trafic intens

Este o lucrare executată pentru Retrasib SA Sibiu, o companie specializată în producerea de echipamente pentru distribuția energiei electrice.

Perdeaua a fost realizată pentru a împiedica pătrunderea prafului în spațiul de producție. Această perdea din benzi PVC are caracteristicile principale:

 • benzi PVC moale cu lățimea de 400 mm;
 • 4 mm grosime iar benzile au striații;
 • perdelele sunt prevăzute la margini cu benzi de culoare roșie pentru delimitare;
 • împiedică pătrunderea prafului, curenților de aer, termoizolează.

perdea frigorifica PVC

Perdea pentru vitrina frigorifică

Clientului nostru Exflor Craiova i-am montat un set de perdele frigorifice care, astfel, asigură siguranța și securitatea biologică a produselor sale alimentare. Ni se pare necesar să scoatem în evidență principalele avantaje de care beneficiază în urma acestei perdele frigorifice.

 • realizată din benzi de PVC moale și transparent;
 • benzi PVC cu lățime de 100 mm și grosime de 2 mm;
 • menține temperatura constantă necesară pentru produsele comercializate, respectiv pentru lactate, mezeluri, etc.;
 • împiedică pătrunderea agenților patogeni;
 • reduce consumul de electricitate datorită bunelor proprietăți de izolare termică;
 • material din PVC cu proprietăți food contact prevăzute de normele în vigoare.

Alte utilizări ale perdelelor din benzi PVC

Cele expuse mai sus nu sunt nici pe departe singurele aplicații. Firma noastră execută și alte tipuri de perdele din benzi (fâșii) PVC sau din coli integrale. Mai jos aveți câteva exemple:

Dartech L&L oferă și alte produse bazate pe folie PVC, benzi sau coală, plăci, prelate. Vă invităm să ne studiați site-ul și să ne contactați.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram