Perdea PVC pentru protecție la sudură. Tratamentul arsurilor

O perdea din PVC pentru protecția la sudură este de regulă ultima recomandare a distribuitorilor de echipamente de protecția muncii. Dacă este. În general cei din branșă vor recomanda masca sau ochelarii de protecție, mănușile, șorțul de piele și diverse accesorii care se ocupă de siguranța sudorului. Prea puțini însă se gândesc și la a proteja pe cei care nu sunt implicați în procesul de sudură propriu-zis.

» Vezi şi „Cortina de protecție la sudură

Dacă sudura se desfășoară într-o hală este necesară o perdea din PVC pentru a feri ochii celorlalți muncitori. În general, ochii pot fi afectați și prin priviri absolut întâmplătoare către locul unde se desfășoară sudura. Cu cât suntem mai apropiați, cu cât aceștia văd mai des flama de la arcul electric, cu atât riscul unei afecțiuni asupra ochilor este mai crescut. Să nu spunem că sudorii sunt instruiți prin calificare să nu sudeze fără mască. Pentru asta este bună o perdea de protecție la sudură: să ferească persoanele din imediata apropiere!

culori perdea PVC protectie sudura
Perdelele sunt confecționate din fâșii din PVC, există mai multe culori disponibile
perdea de protectie la sudura
ușor de montat și de transportat

Consecințele expunerii ochilor la radiațiile emise de sudură

Radiațiile emise de arcul electric de la o sudură au efecte care în funcție de intensitate și durata expunerii pot provoca arsuri și dureri. Dacă nu se intervine imediat se poate ajunge chiar și la pierderea vederii. În orice caz, cineva expus unor asemenea radiații este „scos din circuit” o bună bucată de vreme. Iar dacă sudorii știu aceste lucruri și se protejează, de ce să expunem inutil pe ceilalți? O perdea de protecție împotriva radiațiilor este un lucru ieftin și facil de montat. Nu merită riscul!

Perdeaua din PVC pentru protecție la sudură este și ea un echipament, chiar dacă nu direct pentru personalul implicat.

Simptome și tratamentul arsurilor de la susură

Arsurile se manifestă în câteva ore de la expunere prin:

  • fotofobie, nu se suportă lumina, cel afectat are tendinţa de a ţine ochii închişi. De fap aceştia se şi umflă, pleoapele devin roşii şi diforme;
  • durere la globul ocular, dureri de cap. Cine a experimentat o astfel de durere cu siguranţă nu este amtor de o a doua.
  • senzația de corp străin, pacientul se simte de parcă ar avea nisip în ochi.

Recomandarea expresă este de a se vizita de urgență un cabinet oftalmologic. Este vorba de vederea dvs.! Probabil acum vă dați seama cât de importantă este protecția ochilor împotriva radiațiilor de la arcul electric. Și credem că este aproape sigur că în viitor se va folosi echipamentul de protecție.

Tratamentul se face prin administrarea de cicloplegice cu actiune rapida pentru combaterea spasmului ciliar, coliruri cu antibiotice si analgezice pentru combaterea durerii. Radiațiile pot provoca atingeri corneene variabile: hipoestezie, keratite, necroza aseptica.

Leacuri din altă epocă

Înainte de „explozia” de medicamente și alifii pentru tot felul de boli, cartoful era un tratament de bază pentru arsura ochilor de la sudură. Se tăia un cartof crud în felii care s epuneau pe ochi și se realiza de fapt un bandaj. În multe cazuri funcționa. Însă cazurile grave nu se vindecau doar cu cartofi...

Este drept, pe vremuri, exista o disciplină a muncii mult mai riguroasă. Și nici nu existau atâtea aparate de sudură.

Concluzionând, vă recomandăm ca pentru protecția colegilor dvs., a familiei dvs să folosiți o perdea de protecție.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram