Perdele industriale din PVC; utilizare și avantaje

O perdea din PVC într-o fabrică este un lucru familiar. Noțiunea a devenit generică și desemnează acele perdele care izolează spațiile industriale între ele. În România au fost aduse de multinaționale. Fabricile acestora, deschise în zonele cu acces la infrastructură, au fost primele exemple de izolare a spațiilor de producție.

Perdelele industriale sunt realizate în general din fâșii de material PVC transparent. Benzile acestea oferă destulă flexibilitate pentru a permite trecerea personalului și a micilor utilaje.

De ce perdelele industriale au prins atât de bine și care sunt avantajele oferite de asemenea componente, vom expune în rândurile următoare.

Perdeaua din PVC și procesul de producție

În primul rând, companiile occidentale au fost din start receptive la condițiile de mediu. Ele au venit în România cu o anumită cultură de ecologie ceea ce, imediat după 89, părea a fi mai mult o excentricitate. Nu discutăm despre faptul că se așteptau ca și aici să găsească o societate receptivă la problemele de mediu. Însă faptul că au investit de la bun început în mediu și confortul lucrătorilor a influențat și dezvoltat inclusiv spiritul antreprenorial românesc.

Marile fabrici și uzine românești nu cunoșteau termenul de protecție a mediului. Nu erau preocupate nici de reala siguranță a angajaților decât așa, la modul declarativ.

Printre primele perdele industriale din PVC transparent, la Timișoara, sunt cele de la Continental Automotive. Fabrica de anvelope a cunoscutului concern german este, de fapt, unul dintre clienții Dartech.

Perdele industriale; separă spațiile de producție

Delimitarea clară a spațiilor de producție este impusă de organizarea producției dar și de nevoile de protecție. De protejare a personalului sau de asigurare a anumitor condiții de producție. Perdelele din PVC îndeplinesc cu succes acest deziderate.

Desigur că separarea nu este 100%, tocmai datorită faptului că o astfel de perdea industrială trebuie să fie și ușor de trecut. Pentru a înțelege nevoia de perdea industrială flexibilă și transparentă, să ne gândim puțin la motostivuitoare. Într-o fabrică, acestea sunt folosite pentru a transporta materii prime și accesorii. Și ele trebuie să treacă rapid dintr-o parte în alta, dintr-o secție în alta.

Cine a petrecut vreodată timp într-o fabrică, a unei multinaționale de exemplu, știe că motostivuitoarele (sau angajații care trag cărucioare sau se deplasează cu electrocare) trebuie să treacă ușor prin perdeaua din PVC moale. Acesta este și motivul pentru care se o perdea industrială se face în principal din fâșii PVC. Cărucioarele și motostivuitoarele trebuie să ducă piese sau materii prime. Și trec printre fâșiile respective.

Izolare termică, reducere de cheltuieli

 Încălzirea spațiilor industriale este într-adevăr o problemă pentru producător. Pe de o parte, există zone de producție unde temperatura trebuie să se încadreze între anumite limite. De cealaltă parte, menținerea unor limite de temperatură implică costuri. Așadar, separarea spațiilor este soluția agreată în gestionarea proceselor. Iar perdelele din PVC fac posibilă comunicarea între aceste zone de producție.

Dartech L&L execută pentru clienții săi perdele industriale din materiale bune izolatoare termic. Perdelele din fâșii de PVC transparent vă ajută să nu risipiți căldura. Sau din contră, să împiedicați pătrunderea ei, vezi cazul perdelelor frigorifice.

Protecția microbiologică

Perdelele industriale executate de firma noastră oferă protecție microbiologică atât pentru personalul productiv, cât și pentru siguranța producției. Instalându-vă perdele din PVC transparent veți fi în măsură să controlați mai bine parametrii de producție.

Mai mult, veți avea posibilitatea de a reduce interferența dintre procesul productiv cu personalul care nu este implicat. Vezi cazul procesatorilor de carne, al producătorilor de circuite electronice, ș.a.m.d.

Concluzie

Perdeaua industrială din PVC transparent a devenit un accesoriu obligatoriu pentru producători. După cum am detaliat mai sus, îndeplinește principalele criterii de siguranță și izolare, în același timp de manevrabilitate.

Pentru a vă proteja investiția și a vă desfășura producția în bune condiții, Dartech L&L vă oferă perdele din PVC transparent de cea mai bună calitate.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram