Pandemia actuală a fost cauzată de mizerie

Paradoxal, deși nu vrem să facem paradă cu materialele pe care le livrăm și cu lucrările pe care le executăm, pandemia de coronavirus ne arată exact acest lucru: este nevoie de izolare a alimentelor din vitrine față de clienți, este nevoie de izolarea spațiilor de producție de cele comerciale sau de largă circulație a publicului.

Perdele din benzi de PVC transparent

Or, ceea ce oferim noi, perdele din PVC între spațiile de producție, perdele pentru vitrine frigorifice cu PVC transparent, uși batante, dacă ar fi existat în China, la locul de unde a izbucnit epidemia de Coronavirus, lumea nu s-ar fi confruntat cu această pandemie. Nu este mai puțin adevărat că în China nu există legislație la fel cu cea din UE, prin urmare acolo nu există obligativitatea comercianților de a-și monta astfel de sisteme de protecție.

Rolul perdelelor din PVC în  comerțul modern 

Un excelent articol publicat de BusinessInsider.com ne relevă încă o dată faptul că aceasta este a doua mare epidemie care izbucnește din China și are origine zoonotică, adică se transmite de la animale la om. Priviți imaginile și veți observa condițiile insalubre în care se vând alimentele. Nu vrem să părem deplasați, dar în România, în UE, este obligatoriu ca pulturile cu alimente să ofere protecție prin intermediul perdelelor din PVC transparent.

perdele benzi PVC
Vitrina frigorifica: După ce ați văzut imaginile din piețele și magazinele din Wuhan, puteți înțelege mult mai ușor rolul unei perdele din PVC transparent într-un magazin alimentar

Dar, în China, nu există acestea dintr-un simplu motiv: orândurile sociale sunt absolut diferite! UE reprezintă o sumă de state democratice, China este un stat totalitar.

După epuizarea epidemiei, lumea își va reveni, cu siguranță. Și va privi cu cu totul alți ochi protecția cu materiale izolante din PVC. O perdea din benzi PVC montată între un spațiu de producție nu va oferi protecție absolută, dar traficul microbacteriologic va fi redus.

Protecția animalelor și a grajdurilor cu perdele din benzi PVC

Cum a apărut Covid-19

Epidemia a izbucnit în 12 decembrie anul trecut în piața de animale din Wuhan. Atunci, un număr de proprietari de tarabe s-au prezentat cu simptome de febră și stări asemănătoare cu pneumonia cu cauze care nu puteau fi explicate.

Virusul actual face parte dintr-o grupă numită „coronaviridae”, este cunoscută a fi zoonotică, adică se transmite (cum am spus mai sus) de la animale la oameni. Primul simptom caracteristic (în afară de febră) este sindromul respirator acut sever, respectiv SARS-CoV. El a apărut pentru prima oară în 2002.

Apoi, în 2012, a fost identificat în Orientul Mijlociu. Artunci s-a numit MERS-CoV. Cei doi viruși au structura foarte asemănătoare cu cel de acum. Din această cauză, virusul actual a fost denumit SARS-CoV-2, sau în limbaj uzual Coronavid-19.

Este un virus care a reușit să ne dea peste cap pe toți. Mortalitatea lui este de 3,4%. Se va descoperi și remediul împotriva lui, dar asta nu se știe când. Și câte vieți va reuși să ia până atunci.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram