Noile hale industriale. Perdele indispensabile

Ați observat ce repede se ridică o construcție? Un magazin de tip supermarket, un depozit, un centru logistic? Noile construcții moderne au o viteză de realizare, de punere în funcțiune care ar fi fost greu de crezut cu numai 30 de ani în urmă. Și, în cele din urmă, ați remarcat că toate aceste construcții noi, indiferent că este vorba de mari depozite sau magazine sau centre de depozitare, toate dar absolut toate sunt dotate cu perdele din fâșii de PVC?

» Perdeaua PVC în cifre. Caracteristici și materiale.  

Ați observat că practic nu mai putem trăi fără o vitrină frigorifică, fără ca produsele alimentare să nu fie protejate de perdele din PVC sau pur și simplu uși și rafturi transparente? Desigur că ați remarcat toate aceste lucruri. Acestea sunt dotate din faza de proiect cu astfel de perdele. Sau se pot monta ulterior. Orice hală are perdele sau uși din PVC, asta este clar.

Cât de repede se montează o astfel de perdea? Păi, timpul este practic insignifiant comparativ cu montarea unei uși clasice. Mai mult, le puteți monta dvs înșivă!

Ideea pe care am vrut să o transmitem este aceea că o hală industrială (sau un supermagazin) se construiește cât ai zice pește. O perdea și mai repede! Suntem siguri că ați înțeles metafora...

perdele PVC
Perdele PVC montate de Dartech L&L

Hale industriale și cortinele de protecție la sudură

  Clienții mai vârstnici și care au lucrat sau știu cum se lucra înainte vreme, își aduc probabil aminte cam cum era o hală de producție industrială pe vremuri. Un spațiu imens, rece, de regulă întunecos și în care se desfășurau toate activitățile posibile. Inclusiv sudura!

De protejarea ochilor tovarășilor de lucru nici nu se punea problema la modul serios. Dacă doreai să-ți protejezi vecinul de banc, îi spuneai să se uite în altă parte…

Astăzi lucrurile s-au cam schimbat. Compartimentele de protecția muncii impun reguli foarte stricte în ceea ce privește respectarea normelor de muncă. Poate nu atât din cauza legislației, reguli stricte pentru protecția la sudură existau ele și înainte. Marea schimbare a intervenit însă în mentalitatea muncitorului, aceasta derivând în primul rând datorită schimbării acționaratului.

» Cortina de protecție la sudură

Nevoia de protecție a muncii

Astăzi statul nu mai este proprietar pe mai nimic în ceea ce privește producția industrială. Personalul productiv din halele de producție căruia îi este vătămată sănătatea se poate adresa foarte ușor instanțelor judecătorești. Despăgubirile pe spețe de protecția muncii se obțin astăzi foarte ușor, infinit mai ușor decât atunci când statul era proprietar pe mijloacele de producție.

sudura fara perdea protectie
Cum se suda fara niciun echipament de protectie

Așadar, necesitatea dotării cu cortine (perdele) de protecție la sudură revine în totalitate proprietarului spațiului de producție. Obligativitatea asigurării respectării normelor de protecție îi revine patronului sau reprezentantului acestuia, respectiv administratorului spațiului de producție.

Concluzia este una singură. Mai ieftin și mai sigur este dotarea cu perdele de protecție împotriva sudurii decât complicațiile ulterioare.

» Perdeaua de protecție la sudură și tratamentul arsurilor» Dartech L&L vă oferă perdele PVC pentru protecție la sudură

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram