Policlorura de vinil de lângă noi

Să parafrazăm dictonul „ochii sunt oglinda sufletului” cu „PVC-ul transparent este fereastra viitorului” s-ar putea să ni se pară un mercantilism lipsit de imaginație. Însă, tehnic vorbind, chiar așa și este. O fereastră care are rama din PVC este de trei ori mai izolantă decât una cu „tâmplăria” din metal. Știați asta? Consecința o vedeți peste tot în jurul dvs., construcțiile domestice obișnuite înglobează din ce în ce mai mult PVC. Transparent sau nu.

PVC color si transparent
Role de PVC transparent si color

            V-ați pus vreodată întrebarea cum de au proliferat atât de mult vitrinele frigorifice cu perdele din fâșii de PVC transparent? Simplu, pentru că este un material cu proprietăți izolatoare deosebite. Ori, fiind izolator termic, înțelegem deja cât este de versatil. Și mai ieftin, mai ușor de lucrat și întreținut.

Perdele frigorifice la orice magazin sătesc

            Dacă până acum 30 de ani un magazin sătesc nu putea însemna decât obișnuita „cooperativă”, acum poate oricine să devină proprietar de magazin. Mai mult, până în urmă cu nu foarte mulți ani, o vitrină frigorifică însemna un pult greoi, din rame de cornier sau aluminiu, cu sticlă și veșnicul huruit de compresor.

perdea PVC transparent la vitrina frigorifica
Perdea frigorifica din PVC transparent. (Află mai multe despre vitrinele frigorifice)

Acum, o vitrină frigorifică este ceva suplu. Seamănă a dulap pe care-l poate muta și un copil. Iar sticla a fost înlocuită de folia aceea transparentă din PVC. Chiar așa i se și spune: folie cristal.

            Am dat mai sus exemplul cu magazinul sătesc pentru a ilustra cât de comun a devenit acest material. Policlorura de vinil este unul dintre cele mai folosite materiale. Îl folosim atât de mult încât nici nu mai sesizăm polivalența acestuia: de la valva folosită în chirurgie, la așa cum am spus perdeaua din PVC transparent al celui mai banal magazin sătesc.

Închideri de terase cu PVC transparent

            Ultima modă este să-ți închizi terasa cu folie cristal. Practic să-ți extinzi spațiul locuibil. O soluție simplă, ieftină și rapidă pentru că PVC-ul transparent are parcă numai avantaje. De aceasta profită atât proprietarii de baruri și restaurante, care-și pot lungi programul până târziu în iarnă, cât și noi, ceilalți, care vrem doar un confort sporit în casele noastre.

PVC transparent la inchidere terasa
Inchidere terasa cu folie PVC transparent (Mai multe...)

            Închiderile de terase au devenit ceva atât de obișnuit, încât nici nu ne mai gândim că până în urmă cu câțiva ani nu existau. Nu la modul facil de astăzi.

            PVC-ul este asemănător cu muzica bună de pe vremuri. Ea era neapărat pe vinil. Eh, cam așa este deja și cu tot ce ne înconjoară!

PVC; utilizări și beneficii (Uses & Benefits)

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram