Policlorura de vinil este esențială pentru sănătatea publică

Mai jos vom expune câteva din motivele pentru care produsele cu materiale din PVC cunosc o cerere tot mai mare. Oamenii au început să reconsidere policlorura de vinil la un nivel fără precedent. Semnele sunt evidente, de la viziere transparente, la folii de protecție (folie cristal) și ajungând până la cele mai impresionante perdele din fâșii de PVC.

perdea PVC delimitare spatii de roductie
perdea PVC delimitare spatii de roductie

Posesorii de animale au redescoperit și ei cuștile cu perdea la intrare. Tot mai multe grajduri au la intrare perdele de protecție din fâșii de PVC transparent. Este o dezvoltare a afacerilor din acest punct de vedere. Societățile comerciale cu spații productive reiau în considerare delimitarea zonelor de interes din hale. Și nici farmaciile nu rămân mai prejos, așa cum vă spuneam într-un articol anterior.

Și prea mult PVC strică…

Fiindcă suntem într-o perioadă dificilă, să remarcăm cum oamenii au ajuns să facă lucruri trăsnite. Dacă n-ar fi epidemia de coronavirus ne-am amuza. Însă, iată, în Salvador, pentru a se respecta măsurile de distanțare socială, populația poartă un fel de inele din PVC. Acestea sunt așezate în jurul taliei, persoana purtătoare fiind în mijloc, precum axul de la o roată de bicicletă. (vezi foto)

Și probabil că de întâmplări din acestea ne va mai fi dat să auzim. De unele ne-am amuza, dacă situația nu ar fi atât de îngrijorătoare...

PVC-ul, material de importanță esențială pentru sănătate

Probabil ați observat că pandemia a scos la iveală foarte multe lucruri de care probabil nici n-ați auzit până acum. De exemplu, că PVC-ul este materialul cel mai folosit în industria medicală. Din PVC transparent se confecționează măști-viziere de protecție și o mulțime de alte produse folosite în sistemul de sănătate. De ce!? Simplu, pentru că este materialul care se comportă cel mai bine la un număr mare de dezinfectări. Practic, ciclul de curățare și dezinfectare la produsele medicale din PVC este atât de mare, încât am putea spune că este un material veșnic!

Concret, o suprafață din acest material poate fi curățată la nesfârșit cu dezinfectant, ea își va menține proprietățile și va fi mereu în aceeași condiție.

Dartech își dă silința pentru protejarea cât mai bună a pacienților din spitale...

Tocmai de aceea, în unele țări există o serioasă îngrijorare în legătură cu oprirea unităților productive considerate a fi neesențiale. De exemplu, reprezentanții „Vinyl Institute” solicită guvernului federal american să nu ia această decizie, cel puțin în ceea ce privește pe producătorii de materiale plastice. Producția acestora este destinată într-o mare parte unităților medicale.

Produsele din PVC sunt considerate a fi esențiale pentru sănătate. Din policlorură de vinil se produc măști, tubur și seringi, perdele de protecție, materiale de izolare. Vinyl Insitute este asociația patronală a producătorilor de materiale plastice din SUA. Să sperăm însă că pandemia va lua sfârșit cât mai curând.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram