Poliplan și PVC transparent; noile amenajări interioare

Acoperirea teraselor cu prelata din poliplan, color sau PVC transparent au devenit face-lift-uri ale acestor tipuri de localuri. Sunt dacă vreți mai mult decât combinația dintre o masă la o terasă și o umbrelă sau o folie de umbrire. Acestea sunt noile tendințe în businessul de agrement. Sectorul horeca și un anume gen de amenajări interioare au devenit, în ultimii ani, foarte sensibile la noile materiale PVC produse la ora actuală.

Prelate PVC; pentru terase, camioane, spații industriale...

Închideri de terase cu PVC sau poliplan

De ce PVC-ul și variantele acestuia? Explicația este relativ simplă: prin închiderea teraselor cu prelate din poliplan sau PVC clasic, se urmărește de fapt extinderea funcționalității. Acoperirea terasei cu o prelată PVC va da o nouă dimensiune temporală terasei. Adică va putea funcționa pe timp de iarnă sau dimpotrivă, într-o vară caniculară va oferi răcoare și confort.

poliplan si folie cristal

Exemplu de inchidere terasa

Promotorii din turism, oamenii de afaceri realizează că, odată cu trecerea plasticului la o nouă dimensiune, aceea a utilității extinse și a siguranței ecologice au apărut și noi clasamente. Astfel, în Regatul Unit, deja clasificarea hotelurilor a început să se facă și în funcție de terasele și spațiile acoperite pe care le au. Este vorba evident despre terase care pot fi folosite atât iarna cât și vara. Ne referim deci la terasele închise cu prelate din PVC transparent sau poliplan, așa cum am spus mai sus.

Despre cât de bine este situat un hotel sau un restaurant care oferă spații puteți citi deja în marile site-uri de booking în turism.

Prelata din poliplan și izolarea termică

Prelata din PVC (poliplan) este un excelent material izolator termic. La fel, deși n-am fi tentați să credem, PVC-ul transparent (folia cristal) are proprietăți excelente de izolare termică. Există multe materiale transparente care se folosesc ca izolatoritermici. Chiar și sticla obișnută. Dar niciunul nu oferă protecția termică pe care o are folia PVC.

perdele frigorifice pvc

perdele frigorifice pvc semitransparente

Cea mai simplă exemplificare este perdeaua frigorifică. Este nelipsită dintr-un spațiu alimentar. O perdea frigorifică din PVC (transparent) va ține căldura departe de interiorul respectivului spațiu. Indiferent dacă este o cameră firgorifică sau o simplă vitrină. Aici deja intrăm într-un teritoriu cunoscut și credibil imaginației dvs. Perdeaua aceea din fâșii PVC, pe care o vedeți la televizor sau în marile spații comerciale că delimitează camerele frigorifice, din ce credeți că este realizată? Desigur, din fâșii PVC. Sunt așa numitele perdele frigorifice din fâșii de PVC.

Perdele frigorifice pentru magazine sau spații industriale

Izolarea termică oferită de folia cristal sau folia poliplan este folosită și în sens invers. Adică la izolarea teraselor de căldura soarelui. Folosirea materialelor din PVC de utimă generație a indus și o nouă modă în construcții. Convinși așadar de calitățile excelente ale foliei cristal, antreprenorii au oferit clienților această inovație în construcția teraselor. A rezultat un nou mod de amenajări interioare/exterioare. Respectiv terasele acoperite cu folie cristal, copertine, garaje mobile, ș.am.d.

prelata PVC terasa restaurant

Ideile de amenajare a grădinii care pun în valoare o închidere de terasă pe care să o folosești atât vara cât și iarna, au prins peste tot în lume. Confortul nu are granițe, orice proprietar își dorește mai mult de la casa lui, de la vila lui.

Avantajele unei prelate din poliplan

Indiscutabil, folia de poliplan are calități remarcabile în ceea ce privește proprietățile fizice. Rezistă la rupere, la tracțiune la îndoire, pliere, toate acestea oferind siguranță și costuri de exploatare scăzute. Ceea ce este de dorit pentru orice aplicație.

prelate PVC

Mai mult, folia de poliplan este net superioară altor materile cu destinație asemănătoare în ceea ce privește razele UV și decolorarea. Iar totul într-un interval de utilizare cuprins între -30 și +70 grade Celsius.

(Suntem distribuitori Sauleda. Vezi Caracteristici tehnice si mod prezentare la materialele comercializate de Dartech L&L)

O opțiune deosebit de importantă este posibilitatea de „sudură” termică între cele două tipuri de materiale, respectiv între poliplan (sau PVC color) și folia cristal. Rezultă așadar o varietate de posibilități tehnice și creative. Termosudarea este facilă și nu diminuează calitățile fizice ale prelatei.

Vezi imagini cu prelate poliplan sau PVC

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram