Prelata din poliplan; avantaje și precauții

Poliplan este denumirea unui material care cunoaște o utilizare din ce în ce mai diversă. Practic, îl găsim în aproape orice domeniu. Este suficient să privim în jurul nostru a pentru a vedea ceva din poliplan. De la prelate pentru acoperiri terase, închideri restaurante și până la prelata pentru camion, poliplanul este vizibil.

 Alături de clasicul PVC, prelatele din poliplan se impun datorită calităților sale deosebite. De exemplu, dacă ne referim la utilajele agricole, prelatele nu sunt neapărat un moft, ele vă protejează investiția. O semănătoare nu o veți folosi iarna, dar nici vara. Ori, în acest timp, utilajul dvs ar trebui să ajungă într-un depozit, într-un garaj, undeva unde să fie la adăpost de intemperii. O prelată din material PVC este una din soluțiile cele mai îndemână. Și ca să vă incităm și mai mult, prelata din poliplan este și mai bună.

Spațiile acoperite pentru depozitare nu sunt la îndemâna oricui, nu le are oricine. De multe ori, dacă aveți o hală, preferați sau sunteți nevoit să țineți în ea cu totul altceva decât un tractor sau un camion, un plug sau o semănătoare. Așadar, soluția cea mai convenabilă este prelata.

O prelată pentru TIR este din ce în ce mai mult confecționată din poliplan. Aceasta este tendința. Ce este însă acest material și ce avantaje oferă.

Prelata pentru camion din poliplan; avantaje

Poliplanul este de fapt o pânză din poliester de tip țesătură dublă și este acoperit cu PVC. Sau, invers, am mai putea spune despre poliplan că este o folie de PVC cu inserție de plastic, fibră de sticlă, alte materiale.

culori folie pvc
Mostre de culori pentru poliplan, PVC...

În funcție de producători, caracteristicile și proporția acestora este variabilă. Ceea ce nu se schimbă însă este principiul de realizare a acestor materiale, adică pe straturi, mai multe planuri, de unde și denumirea de poliplan.

Dartech L&L execută prelate din poliplan (sau PVC) pentru camionane - TIR

De ce să vreți o prelată din poliplan față de una din PVC obișnuit? (Deși nici acestea din urmă nu mai sunt ce au fost odată, acum materialele din PVC sunt înzestrate cu calități superioare celor din urmă cu 20 de ani...) În primul rând datorită unor avantaje demne de luat în seamă.

  • Poliplanul este un material cu finisare lucioasă pe ambele părți, așadar rezultă faptul că este ușor de spălat. Dealtfel, o prelată din poliplan nu prezintă dificultăți de întreținere. Aspectul lui va putea fi reîmprospătat destul de simplu cu apă și cu detergent.
  • Este antistatic; adică o prelată de camion executată din poliplan va reține mult mai greu praful pe suprafața sa, nu este sensibilă la încărcările de câmp electrostatic care să genereze scântei.
  • Este elastic și foarte rezistent în timp la solicitările mecanice de tracțiune și rupere.
  • O prelată din poliplan este opacă, ceea ce o face nu doar să se inscripționeze relativ ușor, ci să și ofere discreția necesară.
  • Rezistență aproape integrală la radiațiile UV. Asta înseamnă că nici nu se decolorează.
  • Caracteristicile de rezistență mecanică se păstrează excelent într-un interval de temperaturi foarte rezonabil, respectiv de la -35 grade la aproximativ 70.
  • Poate fi sudat (lipit) prin termosudare.

Precauții la prelatele din poliplan

Singurul dezavantaj al unui camion sau TIR (mai ales!) cu prelata din poliplan sau PVC este acela că nu rezistă la acțiuni cu corpuri tăioase. Mai explicit, poate fi tăiat cu cuțitul. Dar, pentru aceste situații există poliția și poilițele de asigurări.

Oricum, în situația nedorită că vi s-a deteriorat prelata puteți apela la serviciile noastre în acest sens. Dartech L&L vă oferă servicii de termosudare pentru PVC și poliplan (termolipire).

DARTECH L&L lucrează cu materiale de la Sauleda

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram