Prelata din PVC la mașini vintage sau moderne. Restaurare

Recent am contribuit cu o prelata din PVC la finalizarea restaurării unei mașini de epocă.  Este vorba de un model vechi de Jeep, mașină de teren cu caroserie în două uși și inițial a fost acoperită cu prelată din material textil. Noi, am înlocuit vechea prelată și am folosit una din PVC.

Dacă mai adăugăm și celelalte îmbunătățiri aduse de proprietar, observăm că avem de-a face cu o cu totul altă mașină. Un automobil de teren ideal pentru agrement sau transport. Poate fi folosit cu succes în zonele accidentate.

Prelata PVC Jeep

Image 1 of 10

Jeep-ul are o prelata noua

Dealtfel, restaurarea vechilor mașini (care inițial erau construite cu prelate) nu este doar o modă printre posesorii de mașini vintage. Vechile prelate, din material textil, rezistent, cu proprietăți specifice aplicațiilor militare, oricât ar fi fost de bine executate, și-au atins totuși vârsta. Acum PVC-ul le ia locul cu succes.

Proprietățile unei prelate din PVC montate de Dartech

Spre deosebire de prelata din material textil, cea din PVC este un bun izolator termic. Iarna păstrează căldura eliberată de instalația de încălzire. Vara, reduce schimbul de căldură cu exteriorul, astfel că va reține mai mult timp temperatura din habitaclu.

Dacă mașina este dotată cu instalație de aer condiționat, o prelată din PVC va reține răcoarea furnizată de acesta. Avem de-a face cu un material cu proprietăți termoizolante excelente

Prelatele noastre sunt rezistente la traficul microbian, neavând pori precum o țesătură. De asemenea, prelata din PVC oferită de Dartech este rezistentă la radiațiile UV și își va păstra culoarea un timp foarte îndelungat.

Oferim service și reparații prin termosudură. De asemenea, putem executa după dimensiuni personalizate, căci ce altfel ar însemna o restaurare de prelată decât construirea uneia noi!?

Restaurări de prelate pentru IMS-uri vechile ARO

Dacă vorbim de modă la mașini vintage, în România, cele mai multe care se supun restaurării sunt prelatele de la vechile IMS-uri. Le cunoaștem sub denumirea de ARO vechi, deși ele sunt de fapt dezvoltate din vechea mașină de teren rusească GAZ 69. Abia mai târziu, în 1972, apare conceptul de ARO.

aro cu prelata
vechiul ARO cu prelata

Acesta, modelul ARO, deși era redesenat și modernizat, avea totuși caracteristici foarte diversificate. Putem aminti că se produceau atât cu caroserie metalică cât și cu prelată.

Există și camionagii din România care au ales să restaureze vechile camioane ZIL cu prelată. Sunt mașini puternice, folosite de armata rusească. Dealtfel, vechile camioane ZIL au fost achiziționate și de armata română. În spațiul ex-sovietic este o marcă foarte cunoscută, indiferent că are sau nu caroserie sau prelată clasică.

Prelate pentru remorci și camioane

Dartech PVC cu punct de lucru la Timișoara execută prelate personalizate și pentru remorci ușoare de producție recentă. De asemenea, oferim prelate din PVC (poliplan) de diferite culori pentru camioane și TIR-uri.

prelata PVC remorca
Prelata fin PVC pentru remorcă ușoara

Acestea pot fi ușor inscripționalizate, asigurăm service pentru eventualele avarii, evenimente inerente activității de transport marfă.

Executăm și diverse tipuri de prelate-huse de protecție pentru orice mijloc de transport.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram