Prelata PVC pentru amenajări de grădină

Prelata din PVC alături de lemn, oțel sau aluminiu începe să fie un material tot mai folosit în amenajările de grădină. De ce? Prelata PVC are câteva avantaje esențiale: este un material ieftin și versatil. Moale și rezistent. O prelată PVC poate fi folosită în cel mai simplu mod la acoperișul unor mici construcții uzuale de grădină. Acest material a devenit un accesoriu indispensabil amenajărilor de grădină, după cum se va vedea în continuare.

Materialul de prelată PVC poate acoperi foișoare și pergole. Desigur, atunci când ne gândim la un foișor de grădină ne imaginăm în primul rând o construcție din lemn. Oamenii moderni însă, care țin la folosirea unor materiale ecologice, ușoare și ieftine, în același timp potrivite pentru oprirea tăierii pădurilor se gândesc la altceva. Iar acel altceva este prelata PVC.

foisor cu prelata PVC

Foișoare de grădină cu prelata PVC

Dartech vă sugerează ca pentru foișoarele de grădină să folosiți structura de rezistență din profile de oțel sau aluminiu. Apoi, laterale (pereți) și acoperiș se pot confecționa dintr-un material de prelată PVC. Acesta poate fi într-o gamă variată de culori și, spre deosebire de materialele de lemn sau carton bituminat, un foișor cu prelată din PVC se poate asimila și unor arhitecturi îndrăznețe, nu doar cele tradiționale.

Un alt avantaj al unui foișor realizat din prelata PVC este capacitatea lui de a fi demontat. Se pune problema: de ce să demontezi un foișor din grădină? Este dificil de dat un răspuns dar în dezvoltarea unei grădini pot interveni astfel de situații. Nu vă mai place locul sau vreți să faceți loc unor alte proiecte.

Avantajul unui foișor cu prelată PVC de a fi demontat și mutat este considerabil. Încercați să faceți acest lucru cu o structură din lemn acoperită cu șindrilă bituminoasă și veți înțelege exact diferența.

De luat în considerare și extraordinar de ușoara integrare a prelatei cu folia de PVC transparent. Aceasta poate fi fereastră prin lipirea (termosudarea) de materialul de bază sau poate fi un perete demontabil. Păstrat sub formă rulată de exemplu, care să fie desfășurat pentru protecție împotriva ploii.

prelata PVC si material transparent la foisor si prelata

Pergole cu PVC

Prelata din PVC poate influența propriul dvs stil de amenajări de grădină. Cum? Exact prin ceea ce am sugerat mai înainte. Dacă montați un acoperiș din prelată PVC veți face pergola să fie mai rezistentă în timp. Pergola cu acoperiș retractabil, din material de prelată PVC, oferă din plin un spațiu umbrit și răcoros pentru relaxarea dvs. Prin faptul că un acoperiș de pergolă poate fi retractabil dați mai multă sau mai puțină importanță acesteia în ansamblul amenajărilor dvs.

Dincolo de faptul că o pergolă clasică realizată din lemn este mai ușor sensibilă la influența intemperiilor, respectiv riscului de a se degrada, cu pergolele cărora li se adaugă un acoperiș retractabil acest inconvenient este exclus. Puține materiale pot rezista la ploaie mai bine decât PVC-ul. Puține materiale pot proteja un mobilier de gărdină mai bine decât o prelată.

Și, la fel ca la foișoare, folia din PVC transparent se poate integra pergolei dvs transformând-o de fapt într-o terasă extraordinar de comodă. O pergolă din prelată și PVC transparent poate fi un mijloc nemaipomenit de relaxare în grădină. Sau ca o extensie la imobilul dvs.

gard folie prelata PVC

Garduri moderne și rezistente

Un alt aspect inedit al folosirii prelatei din PVC este de luat în calcul la construcția de garduri. Desigur, cultura tradițională românească nu este atât de favorabilă consturirii de garduri ușoare, rezistente și să spunem viu colorate între proprietăți. Între vecini se obișnuiesc garduri solide și care să fie cu greu trecute, care să ofere un grad sporit de siguranță. Dar un gard din material de prelată PVC poate delimita cu scucces spațiile din grădina dvs.

Un gard din prelată PVC poate împărți spațiul unei proprietăți mai mari, poate delimita spații de joacă. Administrează deci la modul ideal un teritoriu „verde” căruia să-i fie atribuite mai multe destinații.

Vezi Prelata PVC; utilizare, prelucrare, distributie

Utilizări inedite, flexibilitate și rezistență

Din cele de mai sus ați realizat desigur că materialul de prelată din PVC are calități incontestabile. Probabil că la unele nici nu v-ați fi putut gândi. Și totuși, PVC-ul se impune din ce în ce mai mult în amenajările interioare/exterioare ale louințelor moderne.

Amenajările de grădină sunt din ce în ce mai greu de închipuit doar cu lemn și fier forjat. După cum observați, prelata din PVC devine un atribut al ansamblurilor rezidențiale ale viitorului.

Pentru orice idee ați avea și care ar putea include materialul de prelată, Dartech L&L vă stă la dispoziție.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram