Cu PVC transparent: idei originale și realiste...

Când auzim de PVC transparent, foarte mulți dintre noi ne gândim de fapt la plexiglas. La cutii de plastic transparente, la acvarii de mai mici dimensiuni. Unii dintre noi se gândesc și la cutia din care ies numerele la extragerea loto, aceea pe care toți o vedem la televizor dar numai unul câștigă. Dar mai există nenumărate alte utilizări ale PVC-ului, transparent sau nu și pe care ne îngăduim să le trecem în revistă.

folie pvc transparent si o inchidere de terasa
O închidere de terasa cu PVC transparent la o locuință din Timișoara, unul dintre cele mai bune exemple din multitudinea de posibilități ale acestui material...

Urna de votare...

Probabil că guvernanții au decis ca urna de votare să fie făcută dintr-un material transparent, tocmai pentru a sugera transparența. Că totul se face la vedre. Explicația este logică și vine în ajutorul comisiilor de supraveghere.

pvc transparent
Urna din PVC transparent

Acelea din sălile de votare, care stau toată ziua și ne iau datele din cartea de identitate, apoi ne dau o ștampilă și buletinul de vot. Desigur că ei au tot interesul să vadă mereu că buletinul de vot a fost introdus în urnă. Materialul cel mai bun pentru acest tip de construcție este PVC-ul transparent. Se poate tăia ușor, se sudează termic și are chiar rezistență mecanică uluitoare.

Probabil vă închipuiți că vrem doar să ne facem reclamă, nouă și produselor noastre. În parte așa și este, vrem să vă convingem că suntem serioși și ne cunoaștem marfa. O prelucrăm și o executăm în cele mai bune condiții. Ca să vedeți însă că nu e vorba doar de publicitate pentru Dartech L&L SRL, vă invităm să citiți și rândurile următoare. Sunt suficiente lucruri care se fac din PVC...

Papamobilul este transparent dar nu din PVC

Desigur, aproape toată lumea știe ce este papamobilul. Este cutia aceea frumos făcută, transparentă, în care stă papa când merge prin lume să-și viziteze enoriașii. Am vrea să spunem că uitați, până și papamobilul este din PVC, dar nu este așa! Cabina papamobilului este construită dintr-un material extrem de rezistent, care rezistă la cele mai multe tipuri de armament de infanterie.

pvc cabina papamobil
Papamobilul

Pentru cine nu știe, papamobilul se folosește de după atentatul (eșuat) asupra Papei Ioan Paul al II-lea din mai 1981. Pentru a fi protejat de alte atacuri, suveranul pontif folosește aproape exclusiv mașina cu acoperiș de sticlă, numită papamobil. Repetăm, nu este nici pe departe PVC transparent!

Lucrări de izolare a spațiilor de lucru

Papamobilul reprezintă însă și altceva. Se spune papamobil și la toneta mobilă care duce muncitorilor gustări în hala de producție de la Continental din Timișoara. Adică o tonetă mobilă de la care un vânzător oferă biscuiți, napolitane, sandwich sucuri și altele de acest gen. Este greu de explicat de unde vine această denumire.

Noi am avut lucrări la Continental, am lucrat cu PVC transparent în secția de vulcanizare. Practic am izolat spațiile de lucru de cele de evacuare a gazelor arse.

transparent în secția de vulcanizare. Practic am izolat spațiile de lucru de cele de evacuare a gazelor arse.

Terasele și restaurantele folosesc copertine din PVC

Vrem să spunem că materialul numit PVC este una dintre cele mai mari descoperiri ale industriei. Și da, ar trebui să ne scoatem din cap ideea că PVC-ul este un material colțos, dur și casant, că se fac tăvi din el și se folosește la uși și ferestre cu termopan. Nu, există și PVC moale și transparent, ca o galerie de catifea. Colorată sau translucitdă sau stransparentă. Așadar, avem de-a face cu un material versatil care poate fi folosit într-o mulțime de domenii.

terasa cu PVC transparent
Inchidere terasa de locuință cu PVC transparent

Materialul este atât de moale și de plăcut atingerii încât se fac (cu succes) închideri de terase. Astfel, proprietarii de restaurante își pot prelungi sezonul cu mult peste cât am fost obișnuiți până acum. PVC-ul are principalele calităţi:

  • Este un bun izolator termic. Ceea ce face ca o terasă (grădină de vară) care este închisă cu o perdea din PVC să mențină o temepratură constant plăcută în interior. Indiferent cât de rece este în exterior.
  • Transparența este totală, practic aveți vizibilitate în exteriorul terasei de parcă ați privi printr-un geam de sticlă.
  • PVC-ul este extraordinar de ușor de întreținut. Dacă pe o fereastră de sticlă se depune praful și este suficient să dați un duș cu apă pentru a-l îndepărta, același lucru se întâmplă și cu PVC-ul.
Închidere terasă cu PVC transparent

Terasă închisă cu PVC; balconul și marchiza

Limba română dă mai multe sensuri cuvântului terasă. O terasă nu trebuie privită doar ca pe localul din centrul orașului, unde stai la o masă și bei o cafea, o bere sau un suc. Nu, o terasă poate fi foarte bine balconul dvs. Puteți să-l închideți cu foaia de PVC transparent și în zilele reci de toamnă vă veți simți excelent. V-am spus, PVC-ul este un material foarte bun izolator termic.

Puteți face o marchiză pe care să o acoperiți nu cu policarbonat sau sticlă, ci cu PVC color. Comandați așdar o marchiză cu acoperiș retractabil și închisă cu PVC transparent. Faceți micul dvs. rai!

Vom continua cu acest index al lucrărilor din PVC și în postările noastre viitoare.

Vezi site-ul nostru din Ungaria

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram