Tipuri de role PVC transparent. Alegerea si utilizarea

Aflați despre ce tipuri de PVC există. Vă spuneam în articolul Uși din PVC pentru spații de producție moderne că practic nu există firmă care face ceva și să nu aibă nevoie de noi. O ușă batantă din PVC moale și transparent sau o perdea din fâșii de PVC, dacă vreți, vor fi întotdeauna printre cele mai eficiente mijloace de protecție.

În același timp este ieftină și simplu de montat sau întreținut. Te protejează împotriva frigului și a căldurii deopotrivă. A curenților de aer, a prafului și a gângăniilor dar și a privirilor indiscrete.

Ideea este însă că materialul folosit de noi nu este chiar universal. Vrem să spunem că pentru diferite tipuri de utilizări, vom avea nevoie de sortimente diferite de material. Alegerea corectă, în funcție de caracteristicile de producție și scopul pe care-l urmăriți, vă garantează deplina satisfacție.

Materiale și recomandări în funcție de domenii

PVC standard
tipuri de pvc transparent standard
PVC transparent standard folosit în aplicații obișnuite; respectiv pentru protecția împotriva prafului, a zgomotului, pentru menținerea temperaturii
PVC trafic intens
pvc trafic intens
Benzi din PVC folosite la perdelele care separa spațiile de producție. Sunt rezistente la traficul intens, chiar greu, al motostivuitoarelor sau cărucioarelor
PVC polar
tipu de PVC polar
PVC polar, temperaturi -35 +35 la spatiul frigorific
Super-polar
pvc super polar
PVC super-polar folosit la spații frigorifice cu temperaturi -45 +25 grade
PVC protecție sudură
PVC protectie la sudura
Perdelele sau panourile de protecție împotriva sudurii se realizează dintr-un PVC de culoare roșie
Perdele împotriva insectelor
tipuri de PVC folosite impotriva insectelor
În zonele tropicale se folosește un PVC cu proprietăți de izolare față de insecte. Benzile au o culoare galbenă
Food contact
tipuri de PVC food contact
PVC-ul foilosit în spațiile de producție pentru alimente sau la hypermarket are proprietăți impuse de standardele UE
Ignifug
PVC ignifug
PVC cu proprietăți de rezistență la ardere. Este un material cu o construcție specială de rezistență la foc

Precizări suplimentare la tipuri de PVC

Alegerea unui material sau a altuia este importantă și are efecte atât în funcționarea propriu-zisă cât și a costurilor. Perdelele din benzi de PVC, ușile transparente sunt ieftine, dar folosite incorect sau în scopuri greșit alese au o durată de viață mai mică și vor trebui înlocuite.

De exemplu, dacă montați o perdea din benzi PVC ignifuge, să nu credeți că sunteți la adăpost de efectele focului. Că nu trebuie să mai investiți în mijloacele de protecție PSI. Tipuri de PVC ignifug se referă la sensul că nu arde cu ușurință, rezistă la ardere până interveniți pentru stingerea focarului. Nu va fi o protecție veșnică împotriva folcului. (Pe construcțiile din lemn dacă dați cu o soluție ignifugă nu înseamnă că la un moment dat nu vor arde!)

La fel, alegerea unei perdele din tipuri de PVC tropical (împotriva insectelor) și trecerea prin ea cu motostivuitorul... nu este recomandată. Au cu totul alte proprietăți. Veți sfârși prin a distruge perdeaua.

Mai multe informații despre dimensiuni și ambalare găsiți și în pagina Rola din PVC moale transparent, condiții de ambalare.

Mentenanța web asigurată de Allfix.ro
envelopephone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram